Bopel Etterlyse | BAKKE TIL ETTERLYSE 3 | Kontakt Oss | Links

Konklusjon

I bestille til besluttsomhet de importance av denne papir den er imperative til avgjø akkurat hva denne rapport har og har ikke proven. Firstly den does ikke klarlegge hvordan de long-hair gene fremkalles i de Abyssinian. For denne imidlertid Jeg cannot blir faulted idet de Abyssinian er av ubekjent opprinnelse. Verdenen renown English oppdretter og skribent Grace Dam gjør anføre av denne faktum i 'The Hel Katt Encyclopedia' hvor hun skrev at "de Abyssinian vi kjenne today er resultatet av forsiktig cross-breeding med uttas innfødt British kattene". Desverre ingen en kjenner hvem disse "uttas" kattene were eller hva de looked lik. I 1972 Dr. Rosemonde Peltz stated i an artikkel skreven for de C.F.A. Årbok at "ettersom mange av de fremst Abyssinians were produktene orf ubekjent parentage, tilsynekomsten av long-haired Abyssinians should ikke blir og var ikke overraske til kyndig oppdrettere, forbi og gaven".

I bestille til begynne til begripe eksistensen av en long-hair Abyssinian i en litter av Abys født til to show kvalitet short-hair foreldre en bør blir aware av de mangfoldighet av Abyssinians at ha eksistert throughout de breed's historien.

En studere av de C.F.A. Avlshingst Bøkene for perioden 1949 -1960 avslører listings av ingen less enn fire Abyssinian coat colors - rødmussede, gulbrun, sølv og mørk. Under denne samme tid ti forskjellig øye colors boks blir noteres, ranging fra grønn til hazel og hazel-yellow til appelsin.

Registrering av Abyssinians av ubekjent opprinnelse var fremdeles practised ved C.F.A. idet sen idet 1950 (ie. Marilynn's Abbey - 66-FR-070-2A - sire, demning og oppdretter ubekjent). De 1972C.F.A. Årbok show en fotografi av en gul Abyssinian benevnes Puma og i England blå, fløte og tilogmed Albino Abyssinians ha vært oppdagedes. Jeg bringe disse peker ut ikke til distrahere fra skjønnheten og allure av de Abyssinian, for til do så would likt rollebesetning refleksjonene upon de Somali. Jeg anføre disse begripelighetene bare til angi besværligheten av avgjøre hinsides en betvile at en særlig Aby båret an usedvanlig recessiv gene.

Denne undersøkelse har også ikke proven eller disproven teorien av en gene mutasjon forekomme

at any spesifikk peke på vår stamtavlene. Denne er basically due til motviljen av mange Abyssinian oppdrettere (inkludere de meget tidligst) til anerkjenne de occurance av long-hair kittens suddenly avsløre themselves i "pure" Aby matings. Altså til pin-point de fremst spontan generasjon av en long-hair Aby (dersom en mutasjon were ansvarlig) er umulig til dokument.

Endelig, my rapport cannot, med any betong assuredness, erklære Raby Chuffa of Selene idet de fore-father av all Somalis, men bare those at are kjent og registered. Her too Jeg bør hekk en bet fordi med de forøkes godkjennelse av de avl fler og fler Aby oppdrettere are unveiling deres heretofore skjult long-hair kittens og disse may bevise til blir originated fra linjene annen enn Chuffa. Den er også entirely mulig at de tidligst eksemplene av de Somali, hvilke were carted off til glemsel, emerged fra entirely forskjellig breedings.

Hva denne initial sonde har brakt til lys er de faktum at all kjent og registered eksemplene av de avl, blir de resultatet av an Aby til Aby avle, Aby til Somali eller pure Somali avle, emerged fra en alminnelig genetisk bakgrunn.

At de Somali shares an identisk heritage med de Abyssinian should nå blir overveides indisputable. Fra whence de long-hair gene evolved, hvorvidt innføres ved hybridization av de Aby under dens tidligst stages av developement (hvilke er flest likely), ved spontan gene mutasjon eller en pæling av gene modifiers (idet suggested ved genetikk ekspert Don Shaw) er av lille konsekvens at denne stage av enten breed's developement. Génet er bestemt etableres i mange av denne country's og Canada's finest Abyssinian catteries. De Abyssinian hvem boks spor dennes stamtavle til Raby Chuffa har, ved de meget lovene av genetikk en 50-50 sjanse av være heterozygous for de long-hair gene.

Nå at de Somali har vært fjernedes fra de mørk musty hjørnene av de breeder's avsondredes klesskap til de limelight av showet ring (i fem av de åtte sammenslutningene) fremtiden av de Somali har vært etableres, for de Somali, lik de rød Aby, vil aldri returnere til riket av en skyggefull eksistens.

De importance av en familie tre, any familie tre, ligger ikke i dens vitenskapelig eller historical registrerte men i sansen av belonging at en boks tilveiebrakte fra den.

Denne rapport, hvilke vil bjørn opp nedenunder de tyngst granskning, er at essens av belonging hvilke så mange av oss ha searched så lang for. Ingen lengre boks de mere slynge av ærekrenkende glosene og anklager do harm. Til forringe de Somali er til do likedan til de Aby for de share de samme heritage. En heritage, hvilke nedenunder vekten av denne arbeide, boks ingen lengre blir avslos til de Somali.

 

 


Til 1998 Tilblivelse Aktualisere!

Kontakt Oss

 


BIBLIOGRAFI

1. Akkumuleres Somali Skisse Stamtavlene idet
  supplied ved de
   Somali Katt Klubb av America.

2. C.F.A. Avlshingst Bøkene - Avlshingst Bok Kjennere
  SammenslutnIng

3. The Abyssinian Katt - Dr. Rosemonde Peltz
    1972 C.F.A. Årbok

4. De Hel Katt Encyclopedia - Grace Pond
    Copyright 1974 - Crown Publishing

5. Rex, Abyssinian and Turkish Cats - Alison 
    Ashford and Grace Pond
    Copyright 1974 - Arco Publishing

6. Katt Genetikk - A.C. Jude
    Copyright 1967 - T.F.H. Publishing

7. Somali Scribblings - Pat Warren
    1976 - Somali Cat Club of America

8. Barn av gudene (Child of the Gods) - Helen and Sidney Denham
    1951 - Abyssinian Cat Club of America

9. Somali Sirkulærene - Somali Katt Klubb av      America

10. Those Rød Og Rødmussede Longhairs - S.C.C.A
     May 1975 Cats Magazine

11. C.A.A. Aby News  Vol I issue 4
     August 1976

I tilsetning til disse henblikk en spesiell takk bør blir gitt til de etterfølgende oppdrettere:

Mr. William Arnholt for dennes vennlighet i supplying meg med en nøkkel stamtavle (Neffi's Pust) hvilke muliggjordes meg til initiate my arbeide.

Mrs. Virginia Daly for sharing med meg henne ekspert viten av tidlig Abyssinian historien og henne anstrengelsene i supplying meg med data omkring Deta Tim.

Mr. and Mrs. Don Richings for deres hjelpemiddel i avgjøre opprinnelsene av May Ling Tutseita.

Mr. and Mrs. Marty Rauch for deres vedlikehold av biblioteket av Somali stamtavlene hvilke ha laget denne rapport tilogmed remotely mulig.

Mrs. Evelyn Mague for henne veiledning og tålmodighet og forstå av my søken.

Ms. Pat Warren, hvems troen i my arbeide muliggjordes meg til fortsatte med my søken da Jeg tanke Jeg hadde tatt på an umulig oppgave.

Takk deg

BAKKE TIL ETTERLYSE 1

BAKKE TIL ETTERLYSE 2

BAKKE TIL ETTERLYSE 3

1998 Aktualisere

Tilblivelse

Finalen Kapitlet

Bopel Etterlyse


Guest Book


To View Guest Book | Please Sign ItWalter and Karen Del Pellegrino

E-Mail

81 Woodland Avenue
Keansburg, NJ 07734
United States

Bopel Etterlyse | Topp av Etterlyse


Important Somali Links

Legendary Somalis
Cindy Sullivan's pictorial review of Somali greats.
Somali Cat Meeting Point
Breed facts and current info
C.F.A. Breed Profile: Somali
C.F.A. Somali Breed Profile
"Child of the Gods"
April 1951, by Helen and Sidney Denham
The Abyssinian Cat
Historical Aby pedigrees and more
Foxbrush Somalis
Interesting new Somali site.